Hoe maak je een deurmat schoon

Het duurt maar 15 minuten om uw deurmat te reinigen!

Het merendeel van het vuil dat in onze huizen komt, komt onder onze voeten vandaan. Daarom gebruiken wij deurmatten, maar wat doen we als de deurmatten vies worden? Om ervoor te zorgen dat uw deurmat blijft werken zoals het bedoeld is, moet u uw deurmat schoon houden! Gelukkig is het heel makkelijk om je deurmat schoon te maken. Het kost slechts 15 minuten van uw tijd en vereist slechts drie materialen om het schoon te maken!

Wat u nodig hebt om uw deurmat te reinigen

Deze drie deurmatreinigingsmaterialen helpen u bij het schoonmaken: een stofzuiger, een tuinslang en een groene zeep.

Sommige mensen gebruiken ook bak soda, een bezem of een schrobborstel, , afhankelijk van hun reinigingsmethode.

Hoe maak je je deurmat goed schoon?

wekelijks

Schudt de deurmatten uit als u uw veranda schoon heeft gemaakt of u uw gazon heeft gemaaid. Een goede uitklop beurt zal veel stof en vuil verwijderen die anders in je huis zou kunnen komen. U kunt ook vuil in de mat verwijderen door met de mat tegen een buitenoppervlak, zoals de stoep, te slaan. Na het uitschudden kunt u de deurmat nog stofzuigen om er zeker van te zijn dat al het vuil eruit is, of het nu een kleine stofzuiger- of traditionele stofzuiger is. Door dit proces wekelijks te doen, kan u makkelijk vuil en vlekken uit uw deurmat houden.

Maandelijks

stofzuig de deurmatten, als u dat nog niet hebt gedaan, om diep ingebed vuil vrij te laten dat alleen schudt, zal niet altijd onthullen. Dit is een goede tijd om uw deurmat te inspecteren en ervoor te zorgen dat het nog steeds in goede staat is. Als uw deurmat ruik raakt, kunt u koekjes gebruiken om de vreemde geur te ontdoen. Zet wat natronkool op uw deurmat en laat het tien minuten zitten voordat u een schrobborstel gebruikt om de bak soda in te wrijven. U kunt de mat ongeveer vijf minuten laten zitten voordat u deze voor een laatste keer stofzuigt.

Per seizoen

Zorg ervoor dat u de instructies van uw fabrikant volgt, maar veel buitenmatten kunnen met een tuinslang afgespoeld worden. Sommige moeilijke plekken hebben mogelijk een klein beetje milde groene zeep nodig. Dit is zo gedaan om seizoensgebonden uw deurmat in goede staat te krijgen voor het weer wat het volgende seizoen zal brengen op basis van uw locatie. Bijvoorbeeld, in de winter wil je misschien een stevige mat buiten gebruiken die geen vocht vasthoudt en vorst, schimmel, modder voorkomt. Als de straten gezouten worden, zult u het zout van uw deurmat vaak moeten uitkloppen of stofzuigen, zodat het niet in uw huis komt en uw vloeren aantast.

Logomat nodig zie link!